09.12.2013

TimoCom, IRU önerilerini destekliyor

Bu kılavuz, taşımacılık işletmelerinin yük borsalarını güvenli şekilde kullanmasını kolaylaştıracak

(2)

Genf, 2013-12-09 - Hem taşımacılık hizmet sağlayıcıları, hem de iş verenler, bir yük ve boş araç borsasını kullanmanın ekonomik ve ekolojik avantajlarından faydalanıyor. Fakat hizmet sunucuları  ve kullanıcılar, International Road Transport (IRU) (Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği) tarafından belirlenen ve tartışılan zorluklarla ve risklerle de karşı karşıya kaldıklarını görüyor. Bu amaçla, 74 ülkeden 170 üye 7 Kasım 2013 tarihinde, yük borsalarıyla güvenli çalışmaya yönelik kılavuzları görüşüp kabul etmek için Genf'teki IRU Goods Transport Council'e (CTM) katıldı. TimoCom Baş Temsilcisi Marcel Frings, verdiği brifingde bu karmaşık konu hakkında derin bilgiler verdi ve kapsamlı bir güvenlik paketi sundu.

Daha temiz işler için angajman
Küresel karayolu taşımacılığı birliğinin yaptığı analiz, boş seyirleri veya tam kapasiteyle çalışmayan boş araçları azaltmak için yük borsalarının giderek daha fazla kullanıldığını gösteriyor. Bu tür online platformlar sürekli günlük dispozisyon işlerini kolaylaştırıyor, maliyet tasarrufu yapılmasına ve cironun arttırılmasına yardımcı oluyor. Fakat taşımacılık sektörü, birçok şirkette yeterli finansal rezervlere izin vermeyen yüksek rekabet baskısı altında. "Yüz karalarının" dolandırma denemelerinin ve organize suçun fırsatlar yakalamaması için, taşımacılık işindeki tüm katılımcıların yanlış veya geçersiz belgeler, alınmayan ödemeler ve yük hırsızlığına karşı korunması gerekiyor. Bu konuda Padrosa: "Yük borsaları uzun süredir bir realite, fakat kullanıcılar için ciddi riskler bulunuyor ve bu risklerle nasıl başa çıkılacağı şu an için açıklığa kavuşmamış durumda. Bu nedenle, yük borsalarının kullanılması sırasındaki iş olanaklarını, zorlukları, iş hayatında karşılaşılan hileli durumları ve genel güvenlik düzenlemelerini kapsayan bir kılavuz geliştirdik."

 

Güvenmek iyidir, kontrol daha da iyi
Genf toplantıları kapsamında, TimoCom'dan Marcel Frings de yük borsalarındaki zorluklar ve olanaklar hakkında konuştu. Frings, IT şirketi adına TimoCom'un çok kademeli güvenlik sistemini tanıttı. 1997'den itibaren faaliyette olan şirket, günlük 450.000 yük ve boş araç teklifi ile güvenlik konusunda çok yüksek talepler ortaya koyuyor. Bunlar arasında, platforma erişim sağlanmadan önce tüm müşterilerin ve iş belgelerinin ayrıntılı ve istisnasız şekilde kontrol edilmesi, kritik durumlarda yetkin bir yasal danışmanlık ve güvenlik girişleri bulunan kapsamlı bir IT sistemi sayılabilir. Baş Temsilci, etkinliğin ardından şu şekilde özetledi: "Sloganımız şu: Güvenmek iyidir, fakat kontrol daha da iyi" ve IRU'nun kriterlerini fazlasıyla karşılamaktan gurur duyuyoruz." Yük borsalarının güvenli şekilde kullanılmasına yönelik ilk adım, kılavuzların görüşülüp kabul edilmesi ve yayınlanması ile atıldı. Sürecin devamında önerilerin de gelmesi mutlaka gerekli - ancak bu şekilde riskleri mümkün olduğu kadar düşük tutabiliriz.

 

IRU'nun Taşımacılık borsalarını güvenli kullanma kılavuzunu" (Guidelines for the safe use of freight exchanges), www.iru.org adresinde bulabilirsiniz.

Basın açıklamasını indir
yukarı doğru