03.09.2013

İnovasyon faktörü olarak işbirlikleri: Çalışma, pratikte faydasını gösteriyor

TimoCom; eğitim, araştırma ve geliştirme alanlarında güçleniyor

(1)

Düsseldorf, 2013-08-15. Eğitim kurumları ve şirketler, genellikle araştırma ve geliştirme, öğretim ve eğitim arasındaki farklılıkları eleştirir ve daha güçlü bir bağlantı talep eder. 2 IT hizmet sağlayıcısı ve yük ve boş araç borsaları arasında Avrupa'nın pazar lideri olarak TimoCom, diyaloga önem veriyor ve ihtiyaç duyulan alanlardaki projeleri teşvik ediyor:  Avrupa genelindeki okullarda, yüksek okullarda ve üniversitelerde.  

TimoComyeni yetişen genç bilim insanlarına Know-how sağlıyor

Günümüzün iş hayatında gençlerden beklentiler giderek artıyor.  Çoğunlukla kapıları açan bir özellik: Pratik hayata yüksek oranda uyumluluk.  "Sosyal ve toplumsal sorumluluğumuzun bilincindeyiz." Christiane Beulen, TimoCom'da insan kaynakları çalışanı. "Gençlere pratik bilgi aktarımı, IT sektöründeki yenilikçi teknolojiler nedeniyle vazgeçilmez bir unsur". devam ediyor Bayan Beulen. Bu nedenle, Hilden meslek okulu ile yapılan bölgesel bir ortaklık kapsamında, teknik informatik alanında eğitim gören gençler için düzenli Workshop'lar sunuluyor. Workshop yöneticisi André Münz neyin önemli olduğunu biliyor: "En iyi pratik uygulama yöntemlerini içselleştirme ve kendi sorumluluğunda öğrenme, geleceğin iş hayatında profesyonel çalışmanın temelini oluşturuyor." Bunun dışında, yük borsası işletmecisi şirket, kampus fuarlarındaki aday eğitimlerine veya başka uzmanlık alanlarından hızlı çırak buluşmalarına da önem veriyor. Çünkü TimoCom için yeni yetişen genç bilim insanlarının eğitimi önce şirket içinde başlamıyor. Bu kadar yüksek beklentiler yardımcı eğitmenleri de heyecanlandırıyor; sonuçta onlar da bu gelişmeden kâr sağlıyor.

 

Taşımacılık pazarının gerçek dünyasından öğrenilenler 

TimoCom, yük ve boş araç borsası ve taşımacılık ilanlarına yönelik online platformu ile Avrupa genelindeki taşımacılık işini optimize eden iki ihale platformu sunuyor.  Bu nedenle, diğer ülkelerdeki okullar ve üniversitelerle yapılan işbirlikleri de portföye dahil. İlgili ülke dilinde verilen eğitimler sayesinde, daha üst sınıfların ve sömesterlerin öğrencileri sektörle ilgili pratik uygulamalar hakkında bilgi ediniyor. Karayolu taşımacılığındaki yük borsalarının rolü yanında, bilgisayar ortamında somut Web uygulaması da tanıtılıyor.  "Birçok kişi için meslek hayatında TimoCom'u kullanmak günlük iş yaşamının bir parçası oldu, çünkü günlük dispozisyon işlerini kolaylaştırıyorlar." TimoCom Slovenya ülke müdürü Tina Pandza. İşe yeni başlayan lojistik teknisyenleri ve mühendisleri, geleceğe yönelik IT ve lojistik sektörlerini bu yolla daha yakından tanıyor.

 

Lojistik sektöründe iş perspektifleri açmak 

IT şirketinin girişimleri sayesinde meslek seçimi veya mesleğe başlangıç kolaylaşıyor.  Hilden meslek okulunda öğretmen olan Dirk Hardy: "TimoCom, her eğitim geliştirme önleminden sonra öğrencilere iş başvurusuna eklenebilen katılım belgeleri veya sertifikalar veriyor; iş arama sırasında gerçek bir artı puan". Çok sayıda iş veren, iş borsaları veya iş bulma kurumları aracılığıyla TimoCom bilgisi olan personel arıyor.  Nakliye sektöründeki iş adamlarının eğitimi için hazırlanan ders kitapları da TC Truck&Cargo® yük ve boş araç borsasının pratik odaklı modelini dikkate alıyor. Çalışmalara henüz erken aşamada başlanması gerektiği, Deutsches Speditions- und Logistikverband e.V. (Alman Nakliye ve Lojistik Birliği e.V.) (DSLV) ve TimoCom'un desteği ile Transportbotschafter e.V. (Taşımacılık Elçiliği) tarafından da belirtiliyor. "Lojistiğin Geleceği" girişimi, okulların son sınıfları, mesleki bilgi merkezleri ve iş fuarlarında yarının lojistik profesyonellerine hitap ediyor.  Taşımacılık Elçisi Hanna Frese: "Uzman eksikliği yaşanan dönemlerde, lojistik alanındaki bir iş alanına ilgiyi çekmek ve bu çok yönlü meslek dünyası hakkında bilgi vermek istiyoruz". 

 

Yeşil bir dünya için toplum projeleri 

Bağlantıda olmak düşüncesi bir adım daha ilerliyor. Güncel araştırma projeleri, şirketleri ekolojik olarak daha kalıcı ve verimli yapmak için yeşil lojistik konseptleri geliştirme hedefini takip ediyor. Haziran sonunda, "Green" toplum projesi başladı: Tarım sektöründe Almanya ve Hollanda'dan toplamda 22 şirketin ve yüksek okulun katıldığı Yeşil Lojistik.  Yeşil bir şirket olarak TimoCom, enerji ve Co2 emisyonlarını azaltmanın yanında depolama ve taşıma proseslerini iyileştirme konusunda teknik bilgi sağlıyor. Çünkü yeşil lojistik, rekabet gücünü arttırma fırsatları sunuyor ve geleceğin lojistik pazarında yenilikçi perspektifler açıyor. Pratikte faydasını göreceğiniz ve genç insanlar için sektörü daha da çekici yapacak etkileyici bir argüman. 

Basın açıklamasını indir
yukarı doğru