12.11.2019

Depoda yalnızca mallar değil, karlar da gizleniyorsa

Depodaki boş alanlar nasıl kara dönüştürülür.

(1)

Noel biter bitmez bir sonraki sezonun işleri tüm hızıyla başladı; Paskalya için. Yakında depoların doluluk oranı azami değerlere ulaşacak ve boş depo alanları kıtlaşıyor. Kısa ve orta vadede depo alanı kalmayacak; görünüşe göre. Ayrıca uygun sağlayıcı arayışı büyük bir zaman faktörü olabilir ve vakit nakittir. Bu durumda depo ve lojistik alanı sağlayıcılarıyla potansiyel alıcıları kolayca bir araya getiren bir uygulama anlamlı olmaz mı? Tek tıklamayla?

Boş depolama alanları sadece sezon işlerinde ender bulunan bir mal değildir. Depolama ve lojistik alanı sağlayıcıları ve alıcıları bir depo borsası sayesinde hızla birbirini bulabiliyor.

Mallar ne olacak?

Bu durum her gün yaşanıyor: Bir kamyon boşaltma noktasına planlanandan geç ulaşıyor. Sürücü, mal kabul kapalı olduğu için malı boşaltamayacağını varış yerinde öğreniyor. Ancak sürücünün aracın boşalmasını sağlaması gerekiyor. Çünkü bir sonraki yükleme noktasında ikinci bir işi var ve zaman daralıyor. Kamyonun mallarla beklediği her dakika para demek. Bir çözüm gerekiyor, hem de hemen. Burada bir depo borsası yardım sağlıyor. İster boşaltma noktasında akut bir sorun söz konusu olsun, ister sezonluk işler nedeniyle kısa vadeli olarak ek depolama alanına ihtiyaç duyulsun: Depolama ve lojistik alanı sağlayıcıları ve alıcıları bir depo borsası sayesinde hızla birbirini bulabiliyor.


Depo borsası nasıl çalışıyor?

Web tabanlı bir depo borsası, bir arama motoru gibi çalışır. Boş depolama alanları ve mekanları bunun üzerinden teklif ve temin edilebilir. Sağlayıcılar, boş kapasitelerini tüm gerekli bilgilerle birlikte girmek için sistemi kullanır. Diğer yandan malı olan, ancak yeterli ya da uygun bir depolama ya da lojistik alanına sahip olmayan şirketler, bunları bir borsanın yardımıyla bulabilir. Bir arama, depolanacak mala tam olarak uygun sonuçlar verir. Bunun için depo borsasının kullanıcısı önce, örneğin depo türü, büyüklük ya da konum gibi istenen kriterleri arama ekranına girer. Bu durumda sistem arama ve kayıtlı boş depo kapasitesi seçenekleri arasındaki uyumu hesaplar. Sonuç: Potansiyel, boş depo ya da lojistik alanlarını içeren, tüm gerekli bilgileri sağlayan ve doğrudan iletişime geçme olanağı veren bir liste.


Neden depo borsası kullanmalısınız? Cevabı basit: Web tabanlı bir depo borsası yardımıyla şirketler olası depo sıkıntılarını hızlı ve esnek şekilde giderebilir. Diğer taraftan, boşta bekleme süreleri önlenebilir ve kapasiteler daha iyi kullanılabilir. Çünkü boş alanlar kullanılmayan sermayedir. Ve bir depo borsası lojistikçilere yalnızca yoğun zamanlarda avantaj sağlamaz. Talep zayıfladığında bile depolar optimal olarak doldurulabilir. Bir depo borsası sayesinde boş alanlar yıl boyunca mümkün olan en iyi şekilde önlenir; böylece gizli kazançlar elde edilebilir. Nakliyeciler ve şirketler için de avantajlar ağırlıktadır. Bir depo borsası yardımıyla kısa sürede ve az saıda personel kullanarak tüm Avrupa’da tam olarak ihtiyaçlarınıza uyan depolar seçebilir ve maliyetleri karşılaştırabilirsiniz.
Burada depo borsasında uygun çözümleri bulma şansı, teklif havuzu ne kadar büyük ve kapsamlı olursa o oranda yüksek olur. Örneğin TIMOCOM Smart Logistics System’i içerisinde, Avrupa’da açık ara en farklı depolama alanlarından ve türlerinden oluşan ağı sunar; hem de ek maliyet olmadan. Sistemin kullanıcıları depo borsasına ve potansiyel olarak 44 Avrupa ülkesinden 7.000’den fazla sağlayıcıya otomatik olarak erişir. Çok çeşitli ihtiyaçlar mümkün olan en iyi şekilde karşılanır: Uzun vadeli depolamadan kısa ve orta vadeli depo alanı rezervasyonuna kadar. Ve böylece Paskalya dekorasyonunda kullanılan porselen tavşan gibi sezonluk mallar bir depo borsası sayesinde uygun depolama yerini bulabilir.


Basın açıklamasını indir
yukarı doğru